Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 7 on Sun Jun 14, 2009 10:37 pm

Peserta BFundi 2009 BroFramestone.com

View previous topic View next topic Go down

Peserta BFundi 2009 BroFramestone.com

Post  BroFramestone on Tue Nov 24, 2009 10:09 pm

Peserta yang mengikuti contest yang bro jalankan di blog www.BroFramestone.com boleh mencopy entry (entry anda untuk dicontestkan) dari blog anda dan tekan button post reply di bawah. Kemudian anda pastekan di ruang yang disediakan

Pastikan ianyanya mengandungi
- Gambar anda
- 5 azam 2010
- Artikel yang telah bro maksudkan
- Link entry blog korang

Selamat mencuba
avatar
BroFramestone

Male Number of posts : 20
Location : Perak
Points : 36
Reputation : 0
Registration date : 13/10/2009

View user profile http://www.broframestone.com

Back to top Go down

~BFundi Bro Framestone dengan Schult~

Post  echamyda on Tue Dec 01, 2009 6:36 pm


Tolonglah jangan benci muka suci ini ye. Pleaseeeee (dengan nada begging). Sudut info: gambar diambil oleh Amy ketika beliau berusia 3 tahun. Cool kan? ;)

Yang ini post entri nak masuk pertandingan. First time saya macam excited
nak masuk pertandingan sebab boleh tulis benda MEREPEK! NGAHAHAA



Pertandingan yang memerlukan penciptaan keazaman sempena 2010. ^____^ Tapi nanti nak kena ada follower Afundi. Ceh, aku mana ada banyak follower. Korang nak tolong kasi high traffic ke? Kalau tolong sangatlah mulia hati kamu-kamu. So schweetttttt! *Menari zapin*

SICI: According to my HEART, my wishes for 2010 are:

01 - Kurus sebelum Pre-Graduation dinner. Berat saya dah naik sebanyak 3kg balik. Sobsob. Seluar yang sebelum ni boleh buat iklan lihat perutku jadi rampingkan dah KETAT BALIK. Sobsob T_____T (kisah sedih petang hari). Sekarang ni tengah teruja mengidolakan Rain eoppa in Ninja Assasin. Maybe I can work out like 10 hours per day? (Ceh taknak kalah tu. HAHA)

02 - Menyara kehidupan sendiri
tapi tidak anak beranak setelah grad sementara menanti seruan kerajaan.
Kerja apa pon tak kisah tapi macam tengah berangan nak kerja OFFICE!
Actually nak jadi tol gate girl dan berangan kahwin orang kaya tapi
never mind, rumah tak dekat pon dengan PLUS. :))

03 - Belajar melukis menggunakan Adobe Illustrator or apa-apa je yang macam nice sebab sejak akhir-akhir ni sungguh teruja dengan kartun comel-comel! ^___^

04 - Mendaki gunung bersama Bonda! Eh ini tidak mustahil ye. Dah grad je saya nak pergi daftar diri dekat Outdoor Clubs. Nanti anak beranak boleh jadi sangat cool mendaki sana sini. Yeay!

05 - Belajar menjadi CHEF! Wow! Sangat contradict dengan nombor satu bukan? But I don't care. I masak adik-adik makan. :D

LORO: My relation with other bloggers - FRIENDS!

Dunia blogging adalah addiction. Saya ketagih macam kena Cold Turkey! Kebanyakkan rakan blogger saya datang dari Kapasitor - a website established by Encik Johari Rahmad yang cool sebab dunia penulisan combine with community. Hidup saya berubah sebanyak 98.7% (Ceh,apakah ini?) setelah mengenali Kapasitor dan Belog.I met chenta. I met kawan-kawan. I fly here and there. Err..bukan jadi Superman. Berjalan sahaja. HOHO. Saya percaya saya ada sangat banyakpembaca senyap sebab tu kadang-kadang bila buat perangai terencatcepat-cepat muhasabah diri. Privillage being a blogger? Satu; MOREEE kawan-kawan. Dua; more nuffy income. HAHA. Tiga; kawan-kawan saya tahu apa jadi dengan saya. ;)

To name some blogger friends who I heart mucha:

Uculer, Eme, Lady Qaqa, Sya, Kinkin,Ida, Maul, Et, Lynn Gudi Gudi, Faty Nadya and the list goes on and on. :)

TELU: What do I think about Bro


BroFramestone merupakan seorang yang unpredictable! HAHA. Kadang-kadang entri dia lojik kadang-kadang entri dia merepek lebih hebat dari kerepek. Wow. Suka hati je buat statement sesedap rasa. Err..ini statement TELUs. Whatever it is, kadang-kadang gambar entri in www.broframestone.com sumpah menarik! Other than that, bro comel ah (gelak 23X) sebab kasi hadiah macam best untuk contest ni. HEEE ^____^

P/S:
I need traffic light (eh tak) traffic jam (eh tak gak) traffic pergi
belog Bro Framestone ni nanti on 20th - 24th December where saya akan
letak post yang sama. HOHO

*Nota kaki: Nombor mengikut urutan jawa. HAHA. Entri ini dah lama buat. Saya copy paste je. I'm busy with exam. Bye!~

Visit my blog:The Confessions of A Vociferous Girl


Last edited by echamyda on Tue Dec 01, 2009 8:11 pm; edited 3 times in total (Reason for editing : misallignment)

echamyda

Number of posts : 1
Points : 1
Reputation : 0
Registration date : 28/11/2009

View user profile

Back to top Go down

bfundi-broframestone-dengan-cila

Post  cinchilla on Fri Dec 04, 2009 1:05 am



\^^/
saye join contest!


konon-konon gambo tercomel..kikiki.pdhal cam tgh ber** kt tepi pantai jer..eiii



~Azam Taun Baru 2010~

1. Membuat azam dan memastikan azam tercapai
ohh saye nggak pernah meletakkn sebarang azam..memikirkan lelaki bernama
azam jauh skali..maka, kiranye saye berjaya membuat azam dan azam2 saya
berjaya maka saya telah maju kehadapan..saya BOLEH!

2. Kurangkan bershopping
mahu berjimat cermat dan menyimpan duit demi masa depan..mane la tau kn nk
kawen taun dpn ke..taun lg 1 ke..kan ssh kalo xde duit.. tidak bershopping langsung adelah amat mustahil bagi diriku ini..

3. Nak tuko kete kancil kpd myvi
spy ade ruang yg luas, bole bwk ahli kuarga jenjalan..pastu kire selamat la utk seorg yg keje travel2 cam saye nih.. sape mau beli kancil saye??

4. Kurangkan berat badan/gedat2..
ni kne azam nih..asek ingat mknn je mane xtembun..uhukss tp ttp suke yayang panggil saye MOK..

5.Mengucapkan hepi beday kpd semua yg saye kenal..
kdg2 busy sgt..lupe nk wish beday kt family member..kwn2..pastu time beday
sendirik bape kerat je wish beday mule la nk sentap kn..pdhal diri
sendiri yg lupe beday org..cemane org nk ingat beday kite..




~Special Article Bout My Blogging World~


Dunia blogging aku bermula sejak 7 April 2008..bermula dengan tidak
disengajakan.Tarikh itu merupakan tarikh kelahiranku..dan aku
menghadiahkan diriku dengan sebuah handphone Sony Ericsson K550i.
Handphone itu mempunyai function untuk mengepos foto ke blog..dari situ
tercipta lah blog kesayanganku ini..tempat aku meluahkan semua
perasaanku..gembira, sedih, penat, stress, rindu, cinta, benci,
redha..tapi bukan keseluruhan kisah hidupku aku kongsikan di
sini..boleh dikatakan 50% tidak aku kongsikan di sini..

pembaca blogku terdiri daripada rakan2 rapatku sahaja..kalau melihat pada senarai rakan2 dalam cilaclick mereka terdiri daripada rakan2 seuniversiti, kenalan di Cosmopoint, opismate/exopismate..yani yang merupakan kenalan blogger bro
adelah junior saye di UKM..sesungguhnya saye bukanlah seorg yang
mempunyai ramai kenalan..kerane saye.....peMALU!!! dan penDIAM..

tujuan saye membuat entri ini adalah untuk menyokong contest yang
broframestone anjurkan.bukan untuk menang.sesungguhnya blog saya tidak
mempunyai pengomen yang setia memandangkan saya adelah tidak sempat
untuk mengomen blog org..ade pon cuma broframestone la yang rajin
mengomen..dengan ini saya menyertai peraduan anjuran bro sebagai tanda
penghargaan kerana rajin mengomen.hihi sekian..



~BroFramestone merupakan sebuah objek yang rajin mengomen di cinchilla.blogspot.com walaupon Cila tidak rajin mengomen di broframestone.com.~


Last edited by cinchilla on Fri Dec 04, 2009 1:08 am; edited 1 time in total (Reason for editing : adjust alignment..)

cinchilla

Female Number of posts : 1
Age : 33
Location : Kajang
Points : 1
Reputation : 0
Registration date : 04/12/2009

View user profile http://cinchilla.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Peserta BFundi 2009 BroFramestone.com

Post  frazi on Tue Dec 15, 2009 5:43 pm


BFundi BroFramestone dengan Akufrazi







5 Azam 2010


  • Habiskan study peringkat Sarjana
  • Publish paper at least 5 or more (research ak)
  • Memiliki iPhone
  • Nak holiday ke overseas (bln 6 atau 7)
  • Memiliki netbook
ak
mula memblog thn lepas, kira thn ni sudah mencapai 1 thn blog ak
dkunjungi sekalian manusia. tujuan utama blog ini dwujudkan adalah atas
nama perkongsian. kdangkala, kisah hidup seseorang menarik utk kita
dengar, baca dsb. dari menulis blog ni juga, ak menceritakan perasaan.
orang melayu mmg berbudi bahasa, kdg2 kata x dpt diluah dgn mulut,
takut kecil hati dsb. maka dgn cara penulisan dharap mereka yg terasa
akan sedar. di awal memblog mmg ssh nak cari org baca, hanya kawan
terdekat je yg baca, tu pun kena paksa..wakaka..tapi yg rajin bagi
komen org yg bernama HALIM. dia mmg suka mengomen, ttp sejak dia ada
blog sendiri dia jarang berkomen (hehehe). Almaklumlah kehidupannya yg
begitu busy.




(penulisan terpaksa dberhentikan seketika utk bersolat Zuhur)



ok, sambung
semula..(haha) kalu korang tgk post2 ak sblm ni, peningkatan scr
mendadak pd bln 12, ni smua atas sokongan rakan blog ak tu bean moreano
(thanks bro!). korang yg baca post ak ni pon mest gak menjenguk blog
kwn ak spt aurikelsan, mars, adam luba, kl citizen dsb. spt blogger2
lain yg mencaras setiap blog2 lain, terjumpalah blog yg dmiliki oleh
lelaki kacak iaitu broframestone (wakakak, ni patut bg kredit skit kat
ak) .bln 12 ni pon ak giler dgn contest2! huhu, ak ni baru memblog,
alangkah gumbiranya hati jika ak dpt menang hadiah sbg smangat utk
memblog di thn baru 2010.




BroFramestone merupakan manusia pembawa virus memblog sehingga menyebabkan blogger lain terkena jangkitannya.






http://akufrazi.blogspot.com/2009/12/bfundi-broframestone-dengan-akufrazi.html

frazi

Number of posts : 1
Points : 1
Reputation : 0
Registration date : 15/12/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Peserta BFundi 2009 BroFramestone.com

Post  rina_besh on Wed Dec 16, 2009 8:02 am

1) gambar tecomel








adehhh. selipar2 mencemar pemandangan! hahaha :psaje amik gambar ni.muslimah sikit.
muslimah itu kan comel? :P

*********************
2) 5 azam 2010


okey..act rina nak buat asing la entry untuk azam 2010.
tapi xpelah..buat awal dulu untuk top 5.
yang lebih2 tambah nanti.
hihi. biasala. azam kene banyak :p


Pertama
InsyaAllah bulan 4 tahun depan rina akan grad.
So, dalam tahun tu gak rina akan bekerja dan mula kumpul duet.
Perkara utama yang rina aim is nak hantar abah pergi haji..
mak dah pegi..
abah je..tak cukup duet lagi..for some reasons..
tak dapat ikut mak dulu..
so..rina harap sangat dapat hantar abah pergi haji.
kalau ada rezeki lebih, dapat pergi 1 family lagi bagus
^_^


Kedua
Rina nak capai target berat 40 kg! haha!
Rina sekarang tengah menjalani program diet.
jurulatih nya adalah rina sendiri :P
harap2 habis sem ni which is bulan 4 tahun hadapan,
dapat lah rina capai target.
kalau x, by next year da capai lah
mestiii!


Ketiga
Berubah ke arah kebaikan.
ni koman la kan?
macam last year, ehh this year lagi :p
rina berazam tak nak marah2. and i think i did it.
rina rasa, rina dapat bersabar dalam banyak perkara.
soo.tahun 2010..
rina nak berubah jadi lebih matang.
tak nak bersifat kebudak-budakan..
nak menjadi wanita.
ok wanita tau hahaha


Keempat
Rina nak kumpul duit untuk pergi melancong luar negara!
rina teringinnn sangat nak pegi oversea.
nak tgok negara 4 musim.
x kisah la musim apa. janji bukan summer laa. Malaysia hari2 summer kot!
hehehe.
rina kann, x pernah naek flight. sedih tak? cis!
so tahun depan, rina berazam, atleast rina dapat jalan2 ke 1 negara pun janjilaa.
aussie ke~


Kelima
Rina nak jadikan blog ni se famous Red Mummy!
hahaha!
tapi dapat jadi cam Bro Framestone pon da ok
*bodek2*
hihi. act nak menjana pendapatn dari blog.



ok tu jela top 5.
banyak lagi sebenarnya. sume pon top.
nanti rina update laen ok :)


*********************
3) Dunia blogging ku!


Rina start blogging ni dah lama sebenarnya.
Mula2 blog kat friendster. lepas tu ada try kat blogspot.
tapi mesti tak lama.
then rina tengok bestfriend rina Gie buat blog and dia ada ramaiii kawan.
so rina pon buat lagi.
tapi jarang update la.
rina selalu update masa intern..
konon2 nak buat kenangan la kan hihi.
and rina rasa hepi sangat if ada orang komen or ada kawan2 bagi respon pasal ape yang rina tulis.


semangat rina untuk berblogging ni menjadi2 bila tengok ramai bloggers menjana pendapatan melalui blog.
sampai ribu2 pulak tu!contoh redmummy dan viruspadu.my favourite blog.
kalau lah rina pon camtu.memang besh la.
so rina pon berazam untuk tak berhenti blog.


pada mulanya rina hanya balas2 komen dengan kawan2 universiti atau sekolah je.
Gie, Paan, Murni, Azrie, Teri, Azreen, Peoz, xoul, erien, ein, aza, mimi, nina
dan banyakkkk lagi la..ade setengah, sebab blog lah ktorang jadi rapat and bertegur sapa.kat luar x pernah. macam segan kot. tapi bila dalam blog, rasa cam rapaatt je.

Lepas tu, ada pula orang luar yang datang bagi komen and jadi follower.excited wehh kalau orang luar, yang kita tak kenal, tapi nak ikuti kisah hidup kita.soo, mestila kita want to give our besh untuk bagi diorang rasa worth untuk jadi follower.btul tak??
Bila ramai yang dah blogwalking ke blog rina, rina pun start jalan2 ke blog orang lain.guess what?i felt others' stories alwayssss better than mine.hahaha!baca life orang, memang seronok. tak pecaya? give a try!
antara kawan2 blog yang pernah komen blog rina
Kak ninie, Fark, wunny, Edda, cik chelseadan semestinya abang gagah perkasa, Broframestone! hakhak

alamak..x ingat lah sape lagi..x ramai la yang rajin komen blog rina..yelaa..blog rina mana famous lagi plus rina pon jarang tinggal komen kat org hehehmost of the time, rina jadi silent readers jee.
but anyways,thank you guys!



Lepas tu..rina start join2 contest.sangat besh ok walaupun x menang. hihi.tapi ada 1 keburukan blog ni.blogshopping!hahaha. bahaya bahaya! habis duet i tauu~ :P


impian rina dalam dunia pembloggan ni,
rina nak catatkan kesuluruhan hidup rina di sini.
dari rina belajar..sehingga bercucu nanti
hihi.


di sini, rina nak ambil kesempatan
terima kasih tak terhingga buat mereka yang rajin melawat blog ni.semoga persahabatan kita kekal sehingga akhir hayat.^______^

*********************

4) Sambung perkataan!


Sila nyatakan “BroFramstone merupakan ……. (tidak melebihi 15 patah perkataan)


Bro Framstone merupakan abang hensem gagah perkasa lagi bijaksana yang sangat pemurah nak bagi rina menang kali ini.
*hahaha! bodek giler :P*
susah woo contest bro ni. hanya mereka yang rajin je boleh masuk hahaha.

link : http://rinastories.blogspot.com/2009/12/bfundi-broframestone-dengan-rina.html

rina_besh

Female Number of posts : 1
Age : 29
Location : kl
Points : 1
Reputation : 0
Registration date : 16/12/2009

View user profile

Back to top Go down

BFundi BroFramestone dengan puteri

Post  nurfatimahz on Fri Dec 18, 2009 11:15 am

p/s: 'puteri' adalah nick saya di blog..


Azam tahun 2010? Erk.. jap nak fikir... Erm...

1-
Mahu jadi best student, dapat dean list ke... kalau tak boleh dapat
dean list pun untuk tiga sem yang masih berbaki, cukuplah best student
dalam beberapa subjek.

2- Nak jadi seseorang yang lebih baik, lebih penyabar (selalunya kurang, ha.ha), dan luar biasa hebat!
3- Jadi yang terbaik dikalangan yang terbaik! (bukan yang baik dikalangan yang tak baik)
4- Nak aktif dalam banyak benda; blog, kelas (tapi yang ni tak janji... he.he), aktiviti dalam dan luar kampus
5-
Mulakan perasaan dan hati yang baru, tanpa sikit pun terbawa-bawa
memori yang lalu. (macam patah hati pulak bunyiknya.. opsss..) :D


Saya dan blog saya..

Mula
berjinak-jinak dengan blog sejak 2006. Dulu, blog ni namanya lain, url
pun lain.. Lepas tu ditukar kepada nama (komersial) saya dan nickname
saya, maka jadilah ia "nurfatimahz A-K-A puteri" dan url pulak,
gabungan nickname dan tahun kelahiran "puteri88" (sebab tu umur bukan
rahsia,).


Antara
kenalan saya pada tahun 2006 ialah papa@emmet, mama@ira (blogger yang
sudah tidak aktif). Masih berhubung dengan mereka melalui
friendster, kadang-kadang sms. Pernah pergi kenduri kawen diorang tahun 2008 (kenduri rumah papa). Lagi kawan-kawan lama blog seperti yonna, abg de_kerinchi, hakim dirani, dan abg SF. Kawan baru seperti kak nuyui dan BroFramestone sendiri dengan url lama dia "beli-buy" tuhhh..

Slogan..??

BroFramestone merupakan "blogger yang aktif, idea gila-gila, mesra, mudah menjadi kawan. I like you very much!"

link to my post: http://puteri88.blogspot.com/2009/12/bfundi-broframestone-dengan-puteri.html

nurfatimahz

Number of posts : 1
Points : 1
Reputation : 0
Registration date : 18/12/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Peserta BFundi 2009 BroFramestone.com

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum